Blocking

This Kitchen Makeover Makes the Case for Bold Color Blocking

AFTER: The mint green wall balances the deep tones of the teal cabinets and the yellow shine of the brass backsplash and hardware.

So Camille and Carole set about reorganizing the space, focusing on relocating elements and circulation so that their client’s living-dining-cooking spaces flowed better and centered around an unexpected multifunctional feature: “two back-to-back benches, one for the dining table and the other for the living room,” says Camille. By placing the bench so that it serves both the kitchen/dining and living rooms, it also acts as a de facto divider between the two spaces. To further delineate this separation, they placed a partition with clear glass and a black frame that stretched from the top of the bench to the underside of the ceiling. The glass partition was a specific request from the client, drawing the eye up to the high ceiling while still maintaining views across the

Read More